[FOTO] Desetiboj dvojic a nejlepší letošní výkon ČR!

Datum vydání: 07. 07. 2022 22:47:00 | Autor: admin | Kategorie: Atletika

Vytisknout

O prázdninách se konají především závody pro vrcholové atlety a ti ostatní moc příležitostí nemají. I proto připravil CL SPORT spolu s AC Česká Lípa novinku, a to desetiboj dvojic. Nejednalo se o oficiální soutěž, ale spíše o příležitost zpestřit si tuto část sezóny a pokusit se o zajímavý výkon, nebo si vyzkoušet méně obvyklé disciplíny. Závod byl určen pro všechny, bez ohledu na výkonnost, a příležitost dostali také zájemci, kteří chtěli startovat jen v té své disciplíně.

A jeden takovýto start přinesl i nejlepší český výkon letošního roku. Postaral se o něj českolipský odchovanec, nyní atlet AK Škoda Plzeň, výškař Josef Adámek. Ten ideálně využil svoji formu a bez zaváhání překonával jednu výšku za druhou až po 222 cm, čímž si o centimetr vylepšil osobní rekord a zároveň i nelepší letošní český výkon, který byl do tohoto závodu o centimetr nižší, a dělil se o něj právě Josef Adámek s dalším plzeňským závodníkem Janem Štefelou.

Osobní rekordy, a mnohdy kvalitní, si vylepšovali i účastníci desetiboje. Nejprve však k tomu, jak dopadla soutěž dvojic. S přehledem zvítězili dorostenci „Českolipskoliberecký plešouni“ a to domácí Štěpán Pícha a František Kadlec ze Slovanu Liberec, před dvojicí „Mistři křížků“, kterou tvořili Kateřina Klímová a Jan Effler, oba z AC Česká Lípa a třetí byly „Provodínské střely“ Václav Hladík a Milan Krejčí.

Mezi zajímavé výsledky patřil vrh koulí Jana Efflera, který dosáhl mužskou 7,26 kg těžkou koulí výkonu 12,33 m, a Štěpán Pícha poslal své pětikilové náčiní až na 12,52 m. Ve skoku vysokém si druhý Štěpán Pícha posunul osobní rekord na kvalitních 177 cm, a výborný byl i jeho výkon dorosteneckým diskem 36,07 m. Vítězství dosáhl Štěpán i ve skoku o tyči, výkon 360 cm, a dorostenecký oštěp poslal do vzdálenosti 43,51 m. Zde si vedla výborně i Kateřina Klímová, která posunula svůj osobní výkon na 27,93 m. Závěrečný běh na 1500 m patřil Václavovi Hladíkovi, který na závěr náročného dvoudenního klání zaběhl tuto trať za 4:27,0 min.

Statečný výkon však podali všichni zúčastnění, obzvlášť neatletům připravila tato soutěž dost perných chvilek, ale obdivuhodné bylo, že všichni dokončili. Na Facebooku si můžete najít dojmy českolipského všesportovce Alexe Neugebauera, nebo si přečíst výsledky a podívat se na fotografie pod tímto článkem.

A pokud vás akce zaujala, je nejlepší čas zahájit přípravu na příští ročník, třeba s českolipskými atlety.

Reklama

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!