[Foto] Atleti z České Lípy mají za sebou kvalitní návrat do druhé ligy.

Datum vydání: 19. 07. 2020 19:00:00 | Autor: admin | Kategorie: Atletika

Vytisknout

V loňské sezóně se povedl českolipské atletice velký návrat. Ženy i muži vybojovali postup do druhé ligy a letos se kvůli nouzovému stavu uskuteční pouze tři kola bez možnosti postupu a sestupu. Družstvo žen vyhrálo jak první kolo v Bílině, tak druhé v Liberci. Muži obsadili střed tabulky, když v Liberci vybojovali 6. příčku, což byl posun o jedno místo oproti prvnímu kolu. Zeptali jsme se na pár otázek Ivany Slaměné, vedoucí družstva žen AC Česká Lípa.

Ty vedeš v oddíle družstvo žen, jaké to je poskládat tým, máš z čeho vybírat a bývá někdo tzv. pod čarou?

Ano, přebrala jsem tuto "funkci" po koučovi Milanovi Neméthovi před pár lety a užívám si to. Popravdě, do druhé ligy už je výběr ostřejší, ale stále je z koho vybírat. Holky pod čarou nemám, tolik nás zase není (těch co jsou schopné bodovat v druhé lize).

Letošní soutěž družstev je vzhledem k situaci trochu provizorní a není možné postoupit ani sestoupit, nesebralo to té soutěži trochu náboj?

Někdo by mohl říci, že letos o nic nejde, tak na co se namáhat. Ale když už se ty holky postaví na start, tak jdou do toho naplno!! Alespoň to mají takovou přípravu na příští rok, kdy už o něco opravdu půjde.

Druhé kolo jste opět vyhrály, počítáš že příští sezónu budou ženy bojovat o postup?

Ano, myslím, že když už opravdu o něco půjde příští rok, tak mi nastoupí na závody i holky, které letos doléčují zranění, zotavují se po operacích... Mám na mysli velkou vrhačskou oporu Míšu Trčovou. Na dlouhých tratích zase počítám s velkou borkyní Laurou Matulovou, která se alespoň může letos více věnovat rodině. Ale je připravena kdykoliv nastoupit, když to bude potřeba. Obávám se, že některé borkyně naopak už z věkového hlediska příští rok do druhé ligy nenastoupí. Myslím Natku Berreur, která nám byla a je celá léta oporou, ale bohužel už se nemůžeme na sprinterských a překážkářských disciplínách srovnávat s o 20let mladšími soupeřkami...

Družstvo žen v druhé lize vévodí, zatím co muži se drží v polovině tabulky. Myslíš, že mužům druhá liga vyhovuje a mají šanci se příští rok pokoušet o postup?

Pokud jde o mužské družstvo, myslím, že druhá liga je pro ně momentálně tak akorát. Pokud by chtěli postoupit, museli by zapátrat po nějakých posilách i jinde. V mém ženském týmu mám plno mladých talentů, jako například nadaná sprinterka Amálka Lorenzová a Anička Černínová.

Kompletní výsledky 2. kola II. ligy >>

Reklama

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!