I přes nepříznivou situaci se pátý City Cross Run vydařil.

https://clsport.cz/index.php?a=clanek&id=57

Kategorie: Atletika
Datum vydání: 30. 09. 2020 23:41:00

I přes řádění mediálně známé hvězdy Covid19 a nástrah v podobě velice špatného počasí, se v sobotu 26. září sešlo na českolipském náměstí zhruba 500 běžců na startu tradičního City Cross Run & Walk. Po rodinném závodu vystartovaly školní štafety. Pro vítězství si s přehledem doběhla štafeta ZUŠ u Lesa Nový Bor vedená tělocvikářem a atletem v jedné osobě Jaroslavem Hochmutem.

Po doběhu štafet nastoupili na start běžci startující v běhu na 7 km a v půlmaratonu. Role startéra se ujala paní starostka Jitka Volfová. Na sedmi kilometrovou trať poslala 246 běžců, mezi nimiž nechyběl kandidát na senátora JUDr. Jan Riedl, sám kdysi vynikající maratonec, místostarostové Jaroslav Turnhöfer a Michal Prokop, oba aktivní běžci, a další zajímavé osobnosti. Stupně vítězů ale patřily jiným. V kategorii mužů s přehledem zvítězil Petr Cmunt, který je úspěšným triatlonistou, běžcem i cyklistou. Druhý doběhl českolipský Jan Karko a třetí Patrik Stupka z Cyklo Spinu. V kategorii zen zvítězila Vendulka Ryšavá z AC Česká Lípa před Janou Hankenovou z Liberce a Terezou Knejzlíkovou z Tri Clubu Česká Lípa.

Půlmaraton byl v režii běžců AC Česká Lípa. Pro vítězství si doběhl Ondřej Chour, druhý Byl Roman Mazurek. Na stupně vítězů je doprovodil Petr Lajtkep z Fyzio sport Teamu. O to, že i v kategorii žen zůstal titul doma se postarala Adéla Veselá z AC Česká Lípa. Druhá doběhla Hana Štefaničová z Cardiolab Racing Team a třetí byla Kateřina Kapletová z Liberce.

Všem závodníkům i pořadatelskému týmu patří uznání za to, jak se vyrovnali studeným a deštivým pořadím a dokázali v centru České Lípy vytvořit vynikající sportovní atmosféru. Věřme, že ročníku 2021 bude osud příznivější.

M. Sviták